Prihlásenie

Meno

Heslo



Nie ste užívateľom?
Kliknite sem
a zaregistrujte sa.

Zabudli ste heslo?
Pre získanie nového
Kliknite sem.

Mailing list

Meniny


Dnes má sviatok

Nový Web ?

Potrebujete nový Web ?

Aj my bežíme pod nimi !!!

Dlhé roky a maximálna spokojnosť

Guinnesová kniha UFO

Guinnesova UFO kniha rekordov.

 

 

Každý bežný človek určite pozná Guinnesovu knihu rekordov. Najväčší, najrýchlejší, najvýkonnejší, najdlhší a proste všeličo naj na svete. My sme rozpracovali niečo podobné ale iba z oblasti UFO.

Budú tu ufologické svetové rekordy ako napríklad najstaršie pozorovanie UFO, najväčší počet pozorovaných UFO, najmasovejší únos ľudí do UFO, najunesenejší človek-čo sa týka počtu únosov, najväčšie pozorované UFO, najviac svedkov pri jednom pozorovaní, najviac zmrzačených zvierat pri mutiláciách, najviac bytostí ako posádok UFO pri jednom pozorovaní, najrýchlejšie letiace UFO v našej atmosfére, v najväčšej hĺbke pozorované USO, najrýchlejšie pod vodou plávajúce USO, najdlhšie pozorovanie, najdlhšie nafilmované UFO, najviac vyfotografované UFO, najdôveryhodnejšie pozorovania a dôkazy o ich existencii, najpopulárnejší ufologický prípad, tu určite vyhrá Roswellský prípad zo 47-ho a rôzne iné svetové naj o UFO.

Tieto rekordy sú rovnako ak nie ešte viac zarážajúce, dych vyrážajúce a zaujímavé ako klasická Guinnesova kniha rekordov .

Chceme zároveň poprosiť aj ostatných členov AUFOB-u, ale najmä Vás Čitateľov, ak viete a môžete skúste sa aj Vy zapojiť do tohto zaujímavého projektu a tak pomôcť pri vytváraní tejto ufologickej knihy rekordov.

Písať môžete na našu e-mailovu adresu alebo priamo autorovi na e-mail: aenstria@aufob.org

 

Dobre, tak začneme.

 

 

Desať najstarších fotografii UFO na svete.

 

 

Túto prvú kategóriu sme sa rozhodli urobiť vo forme súťaže ako rebríčka desiatich najlepších, vlastne najstarších fotografii UFO na svete.

Podmienky súťaže: Vyhráva tá najstaršia, čím staršia, tým lepšia.

 

10. miesto:

Klikni pre väčšie zobrazenie

 

Klikni pre väčšie zobrazenie

Na poslednom mieste nášho rebríčka sa umiestnila fotografia pána Georgea Suttona zo Sant Paris v štáte Ohio, USA. Je z roku 1932! Stará, čo? Budú ešte staršie.

9. miesto:

Klikni pre väčšie zobrazenie

 

Klikni pre väčšie zobrazenie

Fotografia z apríla 1929. Vyhotovil ju pán Edward Pline na píle v obci Ward, v štáte Colorado, USA.

8. miesto:

Klikni pre väčšie zobrazenie

 

Klikni pre väčšie zobrazenie

Tento neidentifikovaný lietajúci objekt bol vyfotografovaný nad jaskynným priechodom (Cave Junction) v Americkom štáte Oregon v roku 1927. Autora nepoznáme.

7. miesto:

Klikni pre väčšie zobrazenie

Táto fotka je zo Spojených štátov z roku 1920. Nič viac o nej nevieme.

6. miesto:

Klikni pre väčšie zobrazenie

 

Klikni pre väčšie zobrazenie

 

Klikni pre väčšie zobrazenie

Na šiestom mieste nášho rebríčku najstarších fotiek UFO sa umiestnila veľmi zaujímavá fotografia z toho dôvodu, že má súvislosť so zjaveniami Panny Márie. V Portugalskej dedine Fatima v provincii Cova da Iria sa 13. októbra 1917 odohral dávnejšie samotnou Pannou Máriou predpovedaný zlatý slnečný zázrak s tancujúcim niečim, čo vtedy nazývali Slnkom. Vtedajšie celosvetovo astronomické pozorovania ale tancovanie slnka nezaznamenali. To pravé Slnko bolo na svojom pôvodnom mieste. Nič zvláštne sa s ním nedialo. Na tejto fotografii je ten tancujúci objekt, ktorý len vyzeral ako Slnko. So všetkou úctou, nech si Cirkev, Nebeská Matka Mária a všetci svätý tvrdia čo chcú, my vieme svoje: bolo to UFO. Fotka bola prvýkrát zverejnená v roku 1951 vo Vatikánskom časopise L´ Osservatore Romano. Máme ju od nemeckého ufológa Michaela Hesemanna.

5. miesto:

Klikni pre väčšie zobrazenie

Poďme ale ešte ďalej do minulosti. Pani Wallaceová vyfotila tri neznáme lietajúce objekty nad domom v roku 1914. Bolo to v Americkom štáte Pensylvánia. V pravej časti je do zeme zapichnuté niečo diskovitého tvaru a nad tým je niečo biele v tvare trojuholníka. Nevieme, čo to môže biť.

4. miesto:

Klikni pre väčšie zobrazenie

O tejto fotografii vieme iba toto: je z Francúzska z roku 1910. Z fotky sa dá logicky vydedukovať, že je pravdepodobne fotená počas automobilových pretekov, na pretekárskom vozidle vidieť štartovné číslo päť.

3. miesto:

Klikni pre väčšie zobrazenie

Tretia nám známa najstaršia fotografia UFO na svete je z Nórskej obce Drobach. Tento objekt bol vyfotografovaný 27. júla v roku 1909. Je ešte o jeden rok staršia ako fotografia, ktorá sa v našom rebríčku umiestnila na štvrtom mieste. Autor tejto starej, takmer sto ročnej fotky nám žiaľ nie je známy.

2. miesto:

Klikni pre väčšie zobrazenie

 

Klikni pre väčšie zobrazenie

Druhá najstaršia fotografia neidentifikovaného lietajúceho objektu na svete je fotografia od Mexického astronóma José ho Bonillu, ktorého v meste Zacatecas v Mexiku v roku 1883 počas sledovania Slnka prekvapil neznámy objekt, ktorý prešiel cez kotúč Slnka. Podarilo sa mu ho odfotiť ešte skôr ako objekt zmizol.

1. miesto:

Klikni pre väčšie zobrazenie

 

Klikni pre väčšie zobrazenie

Pamparapáám! Najstaršia dochovaná a nám známa fotografia UFO na svete je ešte o trinásť rokov staršia ako fotka od pána Bonillu z Mexika, ktorá sa umiestnila na druhom mieste nášho rebríčka. Urobil ju pán Winter v pohorí Mont Washington v štáte New Hampshire, v Spojených štátoch Amerických (USA). Táto víťazná fotka je z roku 1870. Takže tu máme víťaza, „namber van“, numero uno, najstaršia fotka UFO na svete!

Ináč vôbec najstaršia fotografia na svete vznikla len o štyridsať šesť rokov skôr.

Klikni pre väčšie zobrazenie

Francúz Joseph-Niecéphore Niépce (1765 – 1833) ju z okna svojej pracovne urobil šestnásteho septembra 1824.

Vyzývame našich čitateľov ale aj ostatných členov AUFOB-u, že ak vedia o ešte staršej fotografii ako je náš víťaz, alebo o nejakej inej fotke, ktorá by mohla pozmeniť náš rebríček, nech nám dajú o nej vedieť. Samozrejme, podmienkou je jej autentickosť. Alebo nám napíšte ak o našich súťažných fotkách viete to, čo my nevieme, napríklad mená autorov, presnejšie dátumy, konkrétnejšie a presnejšie miesta polôh fotografov alebo čokoľvek iné. Taktiež by sme boli radi, keby tieto vaše informácie boli čo najpravdivejšie. Ak uznáme, že máte pravdu, tak tento rebríček najstarších fotografii prepíšeme alebo doplníme.

Ďalšiu kategóriu ufo rekordov sme už nerobili vo forme rebríčka, bolo by to veľmi náročné, a bola by to mravenčia práca asi na niekoľko rokov.

Ideme teda priamo na vec.

 

 

Najväčšie UFO na svete.

 

 

Ktoré vierohodné zaznamenané pozorovanie UFO bolo najväčšie ?

Klikni pre väčšie zobrazenie

 

Klikni pre väčšie zobrazenie

Meteorologická družica GOES-8 dňa 17. júla (7). 1992 svojou infračervenou termokamerou zaznamenala pravdepodobne najväčšie UFO na svete. Podľa odhadu ufológov má tento odfotený diskovitý objekt priemer neuveriteľných 700 kilometrov ! Keby to pristálo na strednom Slovensku, tak horná časť objektu by bola až v Poľsku a dolná v Maďarsku ! Zoberte si kružidlo a na mape vo vhodnej mierke si urobte kruh a sami uvidíte. Je to ako lietajúca krajina, alebo lietajúci štát vo vesmíre.
Vo vedecko-fantastickom filme Deň nezávislosti od Nemeckého režiséra Rolanda Emmericha (okrem iných aj Hviezdna brána) mali mimozemské kozmické lode, ktoré viseli nad mestami priemer "len" 20 kilometrov, čo je s porovnaním s našim objektom len taký obyčajný drobček. Už len jeho polomer má 350 kilometrov. 700 deleno 20, takže to máme 35 násobok. Je 35 násobne väčší. Možno len materská loď z toho filmu by sa s ním dala porovnať.
Na fotke vidieť, že stred objektu je červený, čo znamená, že je teplejší ako tmavý okraj, lebo táto fotografia je robená v infračervenom spektre žiarenia. Stred pravdepodobne zohrievajú motory tejto obrovskej mimo planetárnej kozmickej lode. Aké môžu byť silné ? Podobný alebo možno ten istý, ak nie ešte väčší objekt typu UFO odfotila družica GOES-8 aj 18. októbra. 1994 o 17:48, ďalej 14. marca. 1995 o 14:45 GMT, 8. júna. 1995 a 21. novembra. 1999 o 14:45. A to sú len prípady, ktoré sa vládam nepodarilo utajiť a o ktorých vieme. Podobne aj družica Meteosat 3 dňa 3. septembra. 1993 o 18:30 odfotila niečo podobné. Rozmery týchto ďalších objektov nám nie sú známe a keď niekto vie o väčšom objekte typu UFO ako je tento obor, nech nám o ňom dá vedieť. Alebo keď ste zistili nejakú chybu v našich údajoch alebo máte čokoľvek na túto tému, prosíme ozvite sa nám. Po preskúmaní diskrétnosti vašich informácii pravdepodobne prepíšeme tieto naše údaje. To záleží od výsledku tohto nášho preskúmania.

Píšte na aenstria@aufob.org alebo na aufob@aufob.org

Váš Kybernaut.

Komentáre

Žiadny komentár ešte nebol pridaný. Buďte prvý kto pridá komentár.

Pridať komentár

Pre pridanie komentára musíte byť prihlásený.

Hodnotenia

Musíte byť zaregistrovaný, aby ste mohli hodnotiť.

Prosím prihláste, alebo sa zaregistrujte.

Zatial nikto neohodnotil tento príspevok.
Vygenerované za: 0,08 sekúnd
1,326,666 návštev