Prihlásenie

Meno

Heslo



Nie ste užívateľom?
Kliknite sem
a zaregistrujte sa.

Zabudli ste heslo?
Pre získanie nového
Kliknite sem.

Mailing list

Meniny


Dnes má sviatok

Nový Web ?

Potrebujete nový Web ?

Aj my bežíme pod nimi !!!

Dlhé roky a maximálna spokojnosť

Hlásenia UFO SK

UFO hlásenia.

 

Na tejto stránke sú uverejnené Vaše pozorovania, hlásenia a fotky ktoré došli na adresu Asociácie.

 

21.07.2007 sme obdržali e-mail s takýmto textom :

 

Dobrý, posielam vám jednu fotku, na fotke je UFO a nieje naňho zblížené, je na ľavej strane kúsok nad anténou, vytvorte si názor aký len chcete, pamätám si že keď som si tú budovu fotil nič tam nebolo, žiadne lietadlo, proste nič.
Bývam v Smoleniciach a 2 krát som pozoroval niečo nad Bolerázom, asi o 20tej hodine, obloha bola čistá, hľadal som aspoň jeden oblak, zrazu som ho našiel, ale ten oblak bol čudný, zrazu sa ako keby začal ku mne približovať, ako keby sa zväčšoval, potom sa zas vrátil a pohyboval sa do strán, zrazu sa ten oblak rozdvojil, zas sa to na oblohe kimácalo a zasa sa to rozdvojilo ako keby sa delili bunky, potom to ako keby z oblohy vyprchalo a stratilo sa to, pozoroval som to minulé leto

Luky.

Klikni pre vetšie zobrazenie

výrez z pôvodneho záberu ...

Veľmi zaujímavý guľovitý kovový objekt, dokonca ani na manipuláciu nenasvedčuje nič, ťažko sa vyjadriť,chcelo by to ale dátum a čas vzniku snímku. Ale môžete sa vyjadriť aj vy čitateľ – čitateľka napríklad cestou diskusie alebo priamo na náš e-mail.

 

Náš člen Kybernaut z Komárna hneď spoznal, že snímka od Lukyho zo Smoleníc pochádza z námestia jeho rodného mesta a dal si tú námahu zašiel tam aby urobil „kontrolný“ záber.

Klikni pre vetšie zobrazenie

V povetrí sa vznášali holuby a sú na fotke pekne identifikovateľné. Len to potvrdzuje, že objekt na pôvodnej snímke je niečo iné !!! Však môžete posúdiť sami.

WUMa.

 

05.07.2007 sme obdržali e-mail s takýmto textom :

 

Dobrý deň. V prílohe Vám zasielam 2 fotky, ktoré som odfotila 3.6.2007. o 20:09. Ja som chcela odfotiť blesk, lebo v tom čase sa blýskalo. Tak som cvakala fotoaparátom v jednom kuse, dobrých pár minút. Fotila som z balkóna z 11eho poschodia- na/ približne juhovýchod smer/.. Keď som si fotky stiahla do počítača, tak blesky som nikde nemala odfotené, ale na tej jednej fotke som uvidela tieto /neviem ako to nazvať /planéty?. Mesiac som tiež odfotila /v tú istú minútu, ako predošlú fotku/, ten sa vtedy nachádzal na západnej oblohe. Veľmi pekne Vás prosím o vysvetlenie, že čo sa nachádza na fotke /52/. Za odpoveď vám ďakujem!

Rozmery fotky:2048x1536.
Dátum:3.6.2007. 20:09h,
Model fotoaparátu:FE 115x715.

Irma S.

klikni pre vetšie zobrazenie

Ak spravne dedukujeme tento druhý záberu je pre porovnanie Mesiac ...

klikni pre vetšie zobrazenie

Takéto veľmi zaujímavé objekty vznikajú najčastejšie veľmi prozaicky, stačí na to dostatočne jasný objekt mimo záberu, ktorý sa zrkadlí na plochách objektívu. Všetko teda nasvedčuje, že ste nafotili blesk. Ale môžete sa vyjadriť aj vy čitateľ – čitateľka napríklad cestou diskusie alebo priamo na náš e-mail.

 

 

03.07.2007 sme obdržali e-mail s takýmto textom :

 

Ahojte,

 

Posielam Vám fotku odfotenú 17.6.2007 v pohorí Brenta v talianskych Dolomitoch. Je to zaujímavé? Prosím dajte vedieť, čo si o tom myslite, či sa toto teleso naozaj dá označiť za „ UFO “.

 

Ing. Juraj M.

klikni pre vetšie zobrazenie

Všetko nasvedčuje, že ste nafotili UFO teda neidentifikovaný lietajúci objekt !!! Pravda či je to vták, lietadlo alebo mimozemská loď z tých pár pixlov ťažko posúdiť. Ale môžete sa vyjadriť aj vy čitateľ – čitateľka napríklad cestou diskusie alebo priamo na náš e-mail.

 

 

17.06.2007 sme obdržali e-mail s takýmto textom :

 

Dobrý deň. Včera večer asi okolo 10:30,som bola von s kamarátkami. Išli sme okolo potoka a vtedy som si to všimla. bolo to ako 8-10 svietiacich oblakov a vytvárali na oblohe veľké kruho, pohybovalo sa to. Potom to zmizlo a zase sa objavilo pred nami...akoby nás to naháňalo alebo chcelo niekam viest. Najprv sme si mysleli či niekde nieje diskoteka, tak sme sa išli pozrieť ku baru nad ktorým to približne svietilo. Šli sme stále bližšie k baru ale ono to stále bolo pred nami. V ten večer sme nič nepili, neberieme drogy ani nefajčíme. Nešlo nám to do hlavy a vtedy sme sa začali báť. všetky oblaky stali len TO sa točilo. Bolo to naozaj veľké a bolo to blízko. Rozmýšľali sme čo to môže byt a naozaj sme sa báli. Ja som mala taký strach že som sa radšej ani nepozerala hore. Mysleli sme či to nieje UFO alebo duchovia či nekrúžia nad nejakým domom. Ale stále to išlo pred nami. Keď sme to predbehli, zmizlo to a začalo to ísť rýchlo za nami, proste prenasledovalo nás to. Začali sme utekať a už viacej sme sa za nás nepozerali ,začali sme sa modliť. išli ma odprevadiť domov, viac som to nevidela odkedy som vošla do domu. nemáme žiaden záznam, môj telefón v tme nerobí dobre fotky a kamoška mala vybitý telefón ako naschvál. Bola by som rada ak by ste to odôvodnili, aspoň nejaké špekulácie .Naozaj si nevymýšľam. Možno to bol len taký pocit že to ide za nami ktovie ,ale prosím napíšte mi na to niečo.

Vaša Mojo

Veľmi zaujímavo ste to opísali, ak to nebola laserová schou z diskotéky, čo popierate mohlo sa naozaj jednať o mimozemský objekt. Neviem si totiž predstaviť ako by sa pozemský objekt zahalil do mračna, a podobné pozorovania nie sú až také zvláštne takže by sa mohlo jednať o tzv. demonštračný let. Všetko nasvedčuje, že ste videli niečo, čo by vo vás malo vyvodiť potrebu zamyslieť sa nad postojom k týmto otázkam a strach nieje potrebný. Ale môžete sa vyjadriť aj vy čitateľ – čitateľka napríklad cestou diskusie alebo priamo na náš e-mail.

 

 

16.05.2007 sme obdržali e-mail s takýmto textom :

 

Dobrý deň,
Rozhodol som sa vám napísať a poslať pár fotografií kde sú objekty zachytené detailnejšie nafotil som ich náhodou dňa 15.5.2007 v Prešove keď som si chcel skúsiť odfotografovať blesk ale miesto toho sa mi podarilo zachytiť tieto úkazy najzaujímavejšie je to , že na oblohe som ich voľným okom nezbadal. Prvá bola nafotená v čase asi 21.00 a druhá z iného miesta približne o 15 minút neskôr. Neviem si tie úkazy vysvetliť a ani robiť nejaké závery sám tak to nechám na vaše posúdenie.

s pozdravom Tomáš

klikni pre vetšie zobrazenie

 

klikni pre vetšie zobrazenie

Takéto a podobné veľmi zaujímavé objekty vznikajú najčastejšie veľmi prozaicky, stačí na to dostatočne jasný objekt mimo záberu, ktorý sa zrkadlí na plochách objektívu. Všetko teda nasvedčuje, že ste nafotili odraz blesku alebo lampy. Ale môžete sa vyjadriť aj vy čitateľ – čitateľka napríklad cestou diskusie alebo priamo na náš e-mail.

 

 

09.05.2007 sme obdržali e-mail s takýmto textom :

 

Zdravím,
náhodou som natrafil na vašu stránku, celkom ma zaujala a chcel by som reagovať na vašu výzvu na stránke PRIPADY.
Zažil som dva takéto prípady ktoré si doteraz veľmi dobre pamätám, z môjho pohľadu ako laika v oblasti neidentifikovateľných lietajúcich objektov.
Dávnejšie, konkrétne v roku 2000 som pozoroval nad Hlohovcom letiaci objekt pod úrovňou oblačnosti ktorá bola na hladine zhruba 800 až 1000 metrov. Tento objekt si neviem nijako vysvetliť. Od malička som fanda do letectva a aj som sa u letcov vyučil. Je to takpovediac môj život a teda myslím si že viem čo je asi reálne a čo nie. Moje spomínané pozorovanie, bol to disk, alebo elipsa pretiahnutá do jednej strany ako vajce, tmavej farby (teda aspoň pod bledou oblačnosťou tmavá silueta) letiaci trochu východne od HC smerom na juho-juhozápad neuveriteľnou rýchlosťou vzhľadom na svoju veľkosť. Tiež je pre mňa šokujúce že nevydával žiaden zvuk, žiadny aerodynamicky piskot, letel úplne potichu a veľmi rýchlo... Po chvíli mi zmizol z dohľadu za stromami na ulici po ktorej som šiel.
Druhy (respektíve prvý) objekt som pozoroval niekedy v rokoch 97-98 nepamätám si presne. Bývam v Piešťanoch na Sídlisku Adam Trajan. Bolo to niekedy v lete, sedel som na balkóne ktorý mame situovaný smerom na západ. V diaľke, približne niekde nad obcami Kocurice, Trebatice, Borovce som videl letieť niečo ako disk alebo guľu svetlosivej farby smerom na juh. Letelo to asi 20 sekúnd od môjho spozorovania pokým to zničoho-nič zmizlo.

Spomínal som to viacerým ľuďom ale asi dobre poznáte reakcie. Kto neuvidí neuverí. Čo som videl mi nikto nevezme...
Možno vás to zaujme, pokiaľ áno, kľudne ma kontaktujte.
S pozdravom a prianím pekného dna
Peter

 

 

02.04.2007 sme obdržali e-mail s takýmto textom :

 

Dobrý deň!
Dnes mi dobrý priateľ priniesol vytlačené pozorovania zaznamenané na Vašej stránke. Preto nemôžem zostať v nečinnosti a musím sa podeliť o svoj nemilý zážitok.
Bolo to v piatok 9. februára 2007 (vtedy, keď sa tak prudko ochladilo). Večer som dorazil na našu chatu v lokalite „Sokolské chaty" (kataster obce Cerová, okres Senica). Vybral som sa s kamarátkou (istou Janou H.) na prechádzku so psom po lesnej ceste až do obce Rozbehy. Už za poslednými chatami zaujal našu pozornosť svetelný objekt guľovitého tvaru (ostré, akoby elektrické svetlo modrastého nádychu), ktorý sa nachádzal na západnom obzore a presvital cez stromy. Pohyboval sa vo vzdialenosti cca 500–600 m. Domnievali sme sa, že sa jedná o človeka s baterkou, ale to sme neskôr rázne vylúčili, nakoľko sa začal prudko pohybovať smerom na sever. O chvíľu sa zjavil tento predmet opäť, lenže teraz asi 80 m. od nás. Pohyboval sa nad cestou vo výške asi 15 m. Podotýkam, že sa pohyboval celkom potichu. Keď sme vyšli na kopec, uvideli sme, že zaujal stacionárnu pozíciu na západe (možno niekde nad obcou Prievaly). Z obce Rozbehy som telefonoval a cestou späť tam už nič nebolo. Toto nás veľmi znepokojilo a ešte viac to, že psy na okolitých kopaniciach prudko brechali a ten náš tiež javil známky nepokoja. Preto sme sa ihneď ráznym krokom a s veľkým pohoršením odobrali späť do chatovej oblasti.
Nerád by som pripúšťal, že sa jedná o UFO, ale začal to byť pre mňa možný variant, keďže sa jedná o jav, ktorý si logicky neviem vysvetliť. Tento úkaz pozorovala aj istá pani (Mihályová) zo záhrady rodinného domu v Cerovej.

S najhlbšou priazňou Váš Tibor S. (z Trnavy).
P.S. S úfnosťou čakám na odpoveď!

 

 

12.03.2007 sme obdržali e-mail s takýmto textom :

 

Sakra ono tu fakt niečo lieta. V živote by som tomu neveril keby som to nevidel. Dňa 6.3.2007 ráno o 4:07 nad mestom Trnava cestou do prace som videl UFO - svetla v takomto tvare " < ". Jedno väčšie a druhé o polovicu menšie leteli vedľa seba. Rýchlosť okolo 300km/h, vo výške asi 20 poschodovej budovy, úplne bezhlučne. Už ma nezaujíma či je UFO, lebo ono fakt je! Ale ma zaujíma komu to patri či armáde, alebo to je ozaj niečo mimozemské. Ak to patri armáde, ktorá to tají, prečo tie objekty majú svetla? A ta technológia, ktorú by mohlo využiť cele ľudstvo!.....

R.K.

 

 

09.11.2006 sme obdržali e-mail s takýmto textom :

 

Dobrý deň. Som nováčik na internete a téme UFO sa venujem od doby, keď som ho sám pozoroval (medzi J. Bohunicami a Spačincami v poobedňajších hodinách bez oblačnosti vo vzduchu visela akoby kovová guľa bez pohybu a zvuku - vzdialenosť asi 500 m. Druhé pozorovanie v Trnave pri skloplaste okolo 22:30 svietiaca guľa vo veľkosti futbalovej lopty sa vznášala vo výške 3 m. a vzdialená odo mňa na 20 m. bez zvuku - žeby guľový blesk?). Do tej doby som bol veľký skeptik a téma UFO my bola na smiech.

 

S pozdravom K. R.

 

 

23.10.2006 sme obdržali e-mail s takýmto textom :

 

Dnes t.j. 18.10.2006 som videla v Spišskej Novej Vsi o 6 hod. ráno na oblohe niečo zvláštne. Bolo to nehlučné, bez dymu, vyzeralo to ako hviezda, ktorá padá oblúkom hore a v určitej výške sa stala neviditeľná a nebolo po tom ani stopy. Išla som po ulici a tá "hviezda" sa vynorila spoza budovy. Doteraz neviem identifikovať, čo to bolo blízko alebo ďaleko a neviem si vysvetliť, čo to mohlo byť. Ešte nikdy som žiadne takéto oznámenie nepísala, ešte nikdy som nevidela nič nadprirodzené, ale toto sa mi zdalo veľmi zvláštne.

 

Ing. Dagmar V.

 

16.07.2006 sme obdržali e-mail s takýmto textom :

 

Dobrý deň,
rozhodol som Vám keďže si nevieme vysvetliť danú skutočnosť a myslime, že by mohla zaujať aj Vás.
Dňa 15.7 sme sa vybrali do Fiľakova a fotili sme naozaj všetko bez výnimky. Tak nás zaujala 1 snímka z Fiľakovského futbalového štadióna. Jasne je na nej vidno nejaký objekt v diaľke bežne známy z TV ako tvar UFO. Preto sme skúmali alternatívy. Najprv sme sa informovali u domácich, či sa tam niečo nachádza ako vodná nádrž a podobne, no odpovedali nám že nič. Ďalej sme zvažovali špinavý objektív, no pri ďalšom detailnom preskúmaní sme nenašli žiadne nečistoty. Následne stav ovzdušia a mraky. No i z fotky je jasne, že nemohol tam prísť taký výrazný mrak, či sa tam dokonca pohybovať, to by sme si totiž všimli. A odraz by sme asi tiež registrovali. Pohyb lietadiel bol vylúčený, keďže tam za prvé nič nelieta a tiež nevidno žiadne trajektórie ktoré vytvára lietadlo pomedzi mraky. Navyše výška na fotke by bola prinajmenšom vražedná.
Určite Vás teraz najviac zaujíma foto, no to bude dostupne na nasej privátnej sieti neskôr a potom ho Vám môžem sprístupniť. Dopĺňam že to bolo fotene s 3mpix a objekt ma do 1cm. Takže ak by ste boli tak dobrý ozvite sa ak by ste mali záujem skúmať tieto výjavy. Po odpovedi Vám poskytnem foto. No to bude možné poslať najskôr 16.7.2006

Do videnia. Max

 

Klikni pre väčšie zobrazenie

Už sám autor v neskoršej komunikácii pripúšťa, že by nakoniec mohlo ísť o vtáka k čomu sme dospeli aj my. S najväčšou pravdepodobnosťou nám pri rozbore nám vychádza rozmer objektu cca do 30 cm. To zodpovedá vzdialenosti niekde nad ihriskom alebo tesne za a aj podľa tvaru ide najpravdepodobnejšie o prirodzený objekt ako je vták. Ale môžete sa vyjadriť aj vy čitateľ – čitateľka napríklad cestou diskusie alebo priamo na náš e-mail.

 

27.06.2006 sme obdržali e-mail s takýmto textom :

 

Dobrý deň:

Toto som dnes cvakol na zápase v Baseballe v Trnave. Nemám
poňatia čo to môže byť. V hľadáčiku fotoaparátu som to zbadal,
keď som cvakol, ale v momente ako som hneď pozrel čo to za vtáka
preletelo, (lebo to ma hneď napadlo)nezbadal som nič v okruhu
možno 1km. Doma som sa snažil rozoznať či to je vták alebo
lietadlo, ale ničomu sa to nepodobá. Tak preto Vám to posielam.

 

S pozdravom Stanislav Z.

 

Klikni pre väčšie zobrazenie

 

Nechceme sa dotknúť autora ale pri rozbore nám vychádza rozmer objektu cca 60 - 80 cm. To zodpovedá vzdialenosti niekde nad ihriskom a aj podľa tvaru najpravdepodobnejšie je to detský šarkan. Poprípade by to mohol byt zásah po expozícií na PC čomu by nasvedčovali určité charakteristiky objektu ale to vie len autor a pri našej ďalšej komunikácii to zásadne popiera. Ak sa mýlime musí sa jednať o objekt veľkosti a tvaru americkej F117 alebo B2 !!! A taký objekt nad Trnavou by si hádam všimol aj niekto iný ?! Nik sa nenájde ? Ale môžete sa vyjadriť aj vy čitateľ – čitateľka napríklad cestou diskusie alebo priamo na náš e-mail.

 

26.10.2003 sme obdržali e-mail s takýmto textom :

Zdravím,

chcel by som sa s vami podeliť o zimomriavky, ktoré ma prepadli pri
pohľade na fotografiu, ktorá bola vyhotovená 12. októbra 2003
v Nitre. Fotku som len dnes natiahol z digitálneho fotoaparátu do PC
a až vtedy som si všimol objekt v jej pravom hornom rohu. Preto by
som Vás chcel požiadať o Vaše stanovisko k tejto fotografii. Nejde o
žiadnu fotomontáž, ani nič podobne. Nikdy som si nemyslel, že by sa
to mohlo stať práve mne, ale vždy som tajne dúfal.

Vopred ďakujem


Peter V, Nitra

 

Klikni pre väčšie zobrazenie

 

Snímka vyzerá veľmi vierohodne, ale chcelo by to pôvodný súbor z fotopristroja lebo takto ma objekt len pár pixlov ale môžete sa vyjadriť aj vy čitateľ – čitateľka napríklad cestou diskusie alebo priamo na náš e-mail.

 

 

13.10.2003 sme obdržali e-mail s takýmto textom :

 

Dobrý deň,

Včera niečo po jedenastej som pozoroval zvláštny objekt letiaci vodorovne po
oblohe, nakoniec som si vzal fotoaparát a odfotil to, pristroj je Nikon
coolpix 2000, bol použitý opticky trojnásobný zoom. Keď som preniesol
fotografiu do počítača, bol som veľmi prekvapený tým, čo som videl...
Posielam vám zábery na ktorých je objekt osvetlený slnkom, polo-osvetlený a
aj v tieni. Čas vyhotovenia snímku je čas kedy som objekt fotil...
Lokácia Hlohovec, Závalie, fotene z piateho poschodia..

Richard B.

 

 

Snímky vyzerajú veľmi zaujímavo, trochu sme ich obrezali, (pôvodné mali skoro 1 MB) ale môžete sa vyjadriť aj vy čitateľ – čitateľka napríklad cestou diskusie alebo priamo na náš e-mail.

 

10.06.2003 sme obdržali e-mail s takýmto textom :

 

Zdravim UFO klub,

v prílohe vám posielam dve zaujímavé fotky. Bol by som veľmi rád, ak by prešli
nejakým odborným rozborom, z ktorého by sa dalo zistiť niečo bližšie o objektoch
na nich. Fotky boli urobene v Bratislave na Slavíne 29.3.2003 fotoaparátom
Canon Powershot A10 a vyhlasujem, že som ich nijak neupravoval ani iným
spôsobom do nich nezasahoval. Pri fotení som nevidel žiadne objekty a nepočul
žiadne zvuky a čo som vlastne odfotil som zistil až po príchode domov pri
následnom prezeraní v počítači. Závadu na fotoaparáte vylučujem, takisto ako
znečistenie čočky (v tom momente som robil viac fotiek a na ostatných nič podobné
nieje). Nie som veľký odborník vo fotení a preto by ma zaujímal váš názor na tieto
dve fotky.Už teraz sa teším na vašu odpoveď.

Giger

 

 

 

Snímky vyzerajú veľmi zaujímavo, trochu sme ich obrezali, ale môžete sa vyjadriť aj vy čitateľ – čitateľka napríklad cestou diskusie alebo priamo na náš e-mail.

 

13.05.2003 sme obdržali e-mail s takýmto textom :

 

Dobrý deň.

Na Vašu stránku som prišiel zámerne prvý raz v živote. Aj tak na
Mimozemšťanov ako takých neverím iba možno nejaké organizmy mimo
zeme. V záhradke večer sme našli roháča tak sme ho fotili. Potom som
s digitálnym foťákom zamieril na Mesiac že čo to urobí. Náhodou som
cvakol 2x a toto tam bolo. Asi mate lepšie kontakty a viete posúdiť lepšie
či je to nejaké lietadlo alebo čo.

S pozdravom Igor B.

Čas fotenia: okolo 21:00

 

 

 

Tak toto je skutočne niečo zvláštne, najmä tie "tykadlá" ale môžete sa vyjadriť aj vy čitateľ – čitateľka napríklad cestou diskusie alebo priamo na náš e-mail.

 

Rovnako ak viete o pozorovaní alebo o niekom kto také pozorovanie zažil, alebo ešte lepšie nafotil, budeme radi ak sa ozvete na náš e-mail. Venujeme sa každému prípadu s maximálnou pozornosťou a diskrétnosťou. V prípade stôp disponujeme aj technickým a prístrojovým vybavením. Dotazník Vám radi zašleme na požiadanie e-mailom.

Vopred ďakujeme za Vaše zážitky, postrehy, typy a podobne.

Vedenie AUFOB

 


This page is copyright (c) 1996
-2014
www.aufob.org

Komentáre

Žiadny komentár ešte nebol pridaný. Buďte prvý kto pridá komentár.

Pridať komentár

Pre pridanie komentára musíte byť prihlásený.

Hodnotenia

Musíte byť zaregistrovaný, aby ste mohli hodnotiť.

Prosím prihláste, alebo sa zaregistrujte.

Zatial nikto neohodnotil tento príspevok.
Vygenerované za: 0,09 sekúnd
1,326,655 návštev