Prihlásenie

Meno

Heslo



Nie ste užívateľom?
Kliknite sem
a zaregistrujte sa.

Zabudli ste heslo?
Pre získanie nového
Kliknite sem.

Mailing list

Meniny


Dnes má sviatok

Nový Web ?

Potrebujete nový Web ?

Aj my bežíme pod nimi !!!

Dlhé roky a maximálna spokojnosť

Hierarchia článkov

CEG

Continuous electrical generator

Kontinuálny elektrický generátor patentovaný pánom Alberto Molina – Martinez keď sa mi pred časom dostal do rúk ma síce zaujal ale nie na toľko aby som sa rozhodol ho realizovať. Pôsobil na mňa skôr dojmom zaujímavého trojfázového transformátora, no najmä som si nevedel predstaviť kde a ako získať vhodné jadro a ručne ho vystrihovať sa mi teda nechcelo. No nedávno som na internete našiel myšlienku toroidný generátor od Marka Stevena. (Steven Mark Toroid Generator.)

Toroidné jádra sa práveže používajú kvôli tomu, že magnetické pole jádro takmer vôbec neopustí teda zdálo sa mi to čudné ale keď som sa zamyslel, uvedomil som si, že pri takomto zapojení sa jedná vlastne nie o jednu cievku navinutú na toroide ale o dve proti sebe zapojene a tak musia magnetické siločiary opustiť jadro ! Nielen to ale jednoduchým prepínaním sa získa rotačné magnetické pole, presne ako ukazuje obrázok.

Nuž simulácia magnetického poľa na ďalšom obrázku mi už dávala zmysel. Nejaké toroidné jadrá mám tak som sa rozhodol to vyskúšať. Stále som ale ešte úplne nechápal ako pán Steven môže takto získavať elektrinu. Ani fotografia prototypu ani vídeo mi vlastne v podstate moc nepovedalo o princípe. Pomohla mi vlastne trochu náhoda, svojmu 11 ročnému synovi som k Vianociam kúpil elektro – stavebnicu. Pri skladaní som robil „odborný dozor“ a trochu aj pomáhal, a hoci starý ostrieľaný elektronik veru prvý krát v živote som navíjal elektromotor. Na škole sme síce princíp brali, ako aj iné silnoprúdové veci ale prax je prax. Uvedomil som si, že to vôbec nieje také zložité ako som si do vtedy predstavoval. A trojfázový motor je vlastne podobný len cievky niesu komutované (prepínané) ale vyvedené samostatne von. Čiže stačí takýto „rotor“ umiestniť do Stevenovho toroidu a nechať okolo neho obiehať magnetické pole. Vlastne som sa dopracoval k pôvodnému patentu Alberta Molinu len s rozdielom, že na vybudenie sa nepoužíva trojfázový prúd ale prúd z baterie ktorý je prepínaný stále dookola. Vypravil som sa teda do kovošrotu zohnať vhodné jádro na „rotor“. Šťastie mi prialo a našiel som nielen vhodný rotor pre moju variantu „Steven – Molinovu“ ale aj pre pôvodný Molinov patent. Všetko z rozobraných rôznych motorov.

Horný obrázok ukazuje pôvodný stav a dolný po odstránení vinutí

Po odstrojení statoru som si uvedomil, že tento je ešte vhodnejší pre Stevenov generátor ako nim navrhnutý toroid, lebo jednotlivé výstupky ešte lepšie umožňujú uzatvárať magnetické siločiary vo vnútri jadra ako toroid. Preto som sa na druhy deň vrátil a vyhrabal ešte jeden vhodný stator. Teraz ma čaká „už len“ navíjanie

Vrátim sa ale pre lepšie pochopenie k podstate teda teorii patentu Alberta Molinu – Martinez. V normálnom generátore vzniká prúd indukciou v cievkach ktoré rotujú cez magnetické pole alebo magnetické pole rotuje okolo cievok, je to jedno, podstatný je vzájomný pohyb na ktorý je spotrebovaná dodávaná energia. Ústredná myšlienka patentu je vytvoriť rotačné magnetické pole okolo stabilných cievok, teda vlastne bez akéhokoľvek mechanického pohybu. To podľa tvrdenia autora ma zabezpečiť odstránenie strát mechanických a iných natoľko, že generátor má byť schopný dodávať energiu samostatne, uvidíme ? ! ? ! Podrobnejšie informácie, teda preklad textu patentu od p. Wojnara (GEWO) nájdete na www.gewo.info/ve/Molina/molina.htm, odkiaľ som si „požičal“ obrázok nechápem ale prečo v závere uvádza fotografie ktoré na internete figurujú v spojitosti s toroidným generátorom od Marka Stevena ! ? Možno ale vie o tom viac . Tak a idem navíjať


This page is copyright (c) 1996-2014
www.aufob.org

Komentáre

#1 | karsk dňa 18. november 2014 12:09
zaujimava verzia, dajte vediet ako sa dari, predpokladam, ze navijanie je hotove a to je uz len krok
k zacatiu ozivovania
dakujem

Pridať komentár

Pre pridanie komentára musíte byť prihlásený.

Hodnotenia

Musíte byť zaregistrovaný, aby ste mohli hodnotiť.

Prosím prihláste, alebo sa zaregistrujte.

Zatial nikto neohodnotil tento príspevok.
Vygenerované za: 0,06 sekúnd
1,326,630 návštev