Prihlásenie

Meno

Heslo



Nie ste užívateľom?
Kliknite sem
a zaregistrujte sa.

Zabudli ste heslo?
Pre získanie nového
Kliknite sem.

Mailing list

Meniny


Dnes má sviatok

Nový Web ?

Potrebujete nový Web ?

Aj my bežíme pod nimi !!!

Dlhé roky a maximálna spokojnosť

Môj autor E. V. Däniken


Práca mojej dcéry ma zaujala natoľko, že urobím výnimku a uverejním ju v rubrike členovia píšu.

Môj obľúbený autor Erich von Däniken

Rozhodla som sa písať o švajčiarskom spisovateľovi, ktorého meno je Erich von Däniken. Úvodom by som chcela napísať niečo o jeho živote. Tento svetoznámi spisovateľ sa narodil 14. apríla 1935 v meste Zofingen vo Švajčiarsku. Vyrastal v silne katolícky založenej rodine. Jeho detstvo bolo teda usmerňované striktnými pravidlami katolíckej viery. Študoval na katolíckej škole a istý čas trávil miništrovaním v miestnom kostole. Keď mal 19 rokov na miesto dokončenia školy sa rozhodol pre pragmatický krok – zamestnal sa. Jeho prvé zamestnania mali s výskumami za hranicami vedy pramálo spoločného. Obsluhoval v reštauráciách a časom to dotiahol až na manažérsku pozíciu v luxusnom švajčiarskom hoteli. Okrem hotelových hostí sa Däniken venoval aj písaniu. Jeho prvá kniha vyšla v roku 1968. v tejto dobe má za sebou vydanie približne 40 ďalších diel, je skoro 50 rokov ženatý a je hrdým starým otcom.

Pri tomto nevšednom autorovi je neľahké si vybrať len jedno dielo z pomedzi ostatných, na ktorom by som mala poukázať dôvody prečo sa tento spisovateľ stal mojim obľúbeným. Tak sa Vám pokúsim priblížiť myšlienku jeho diel a na čo týmito dielami poukazuje.
V prvom rade je dôležité spomenúť, že jeho diela sa zaraďujú medzi literatúru faktu aj keď to nie je vždy celkom jednoznačné. Vo svojich ranných teóriách vychádzal s vlastnej interpretácie biblie, knihy, čo ako niekdajší miništrant poznal naspamäť. Vytlačený obsah mu ale nestačil, pretože ho nikdy nevzrušovali vymyslene príbehy, vo svojich textoch radšej domýšľal, než vymýšľal. V biblii hľadal medzi riadkami a každú zmienku o zázraku, o nadprirodzene, využil ako možné spojivo medzi vierou v Boha a vierou v mimozemský život, čo mu prinieslo dostatok priestoru na kladenie si ďalších a ďalších otázok. Koniec koncov, za hlavný predmet záujmu si vybral veci medzi nebom a zemou, okolo ktorých sa otázky bez odpovedí točia nepretržite. Odpovede nachádza vo svojom presvedčení o existencii života aj mimo Zeme. Svoje teórie sa snaží podložiť vedeckými faktami, historickými nálezmi, maľbami a inými skutočnosťami. Za hľadaním dôkazov sa vydáva naprieč celým svetom. Je zanieteným a nadšeným bádateľom aj napriek tomu, že mu je často vytýkaná vykonštruovanosť jeho právd mnohými vedcami a rôznymi skeptikmi tejto teórie. Práve jeho zanietenosť a skúmanie rôznych nevysvetliteľných javov ma podnietili k čítaniu jeho kníh. Neskôr keď som pochopila jeho teórie tak aj mne začali dávať isté veci, ktorým som dovtedy nechápala zmysel. Pri čítaní jeho prác o mimozemskom ovplyvňovaní ľudskej kultúry od prehistorických čias som poznávala nové krajiny, kultúry a ich históriu, skutočnosti z prírodných vied, techniky ale aj matematiky. Jeho tvorba z veľkej časti ovplyvnila moje zmýšľanie. Potvrdila mi to, o čom som už dávno predtým rozmýšľala. Čo som si nevedela vysvetliť to mi vysvetlila. Dänikenovo skúmanie znamení poukazujúcich na kontakt ľudstva s mimozemskou inteligenciou, jeho kritická interpretácia textov z Biblie, starých židovských bájí a legiend, písomností z Indie, Perzii a Babylonu obohatili moju myseľ v rôznych sférach zmýšľania i poznania. Na Dänikenovi sa mi páči jeho otvorenosť, jeho nebojácnosť otvorene hovoriť o veciach, ktoré niektorí ľudia považujú za „tabu“. A najviac to ako reprezentuje svoje zmýšľanie, pričom ho nikomu nevnucuje, Len podnecuje ľudí k tomu aby za zamýšľali nad tým o čom píše.

Na záver by som chcela dodať len toľko, že podľa môjho názoru čítanie jeho kníh môže človeka jedine obohatiť, nič nim nestratí ale môže sa veľa nového dozvedieť a popri tom umožni človeku sa odpútať v tejto hektickej dobe od každodenných starostí, neustáleho súperenia o peniaze a iné teraz „ dôležité veci“ a od naháňania sa za falošnými úspechmi a cieľmi.

This page is copyright (c) 1996-2014
www.aufob.org

Komentáre

Žiadny komentár ešte nebol pridaný. Buďte prvý kto pridá komentár.

Pridať komentár

Pre pridanie komentára musíte byť prihlásený.

Hodnotenia

Musíte byť zaregistrovaný, aby ste mohli hodnotiť.

Prosím prihláste, alebo sa zaregistrujte.

Zatial nikto neohodnotil tento príspevok.
Vygenerované za: 0,05 sekúnd
1,327,787 návštev