Prihlásenie

Meno

Heslo



Nie ste užívateľom?
Kliknite sem
a zaregistrujte sa.

Zabudli ste heslo?
Pre získanie nového
Kliknite sem.

Mailing list

Meniny


Dnes má sviatok

Nový Web ?

Potrebujete nový Web ?

Aj my bežíme pod nimi !!!

Dlhé roky a maximálna spokojnosť

Naše projekty

Naše projekty.

 

Ako to celé vzniklo.

Každý vie koľko platí za elektrinu, plyn, benzín a iné ropné deriváty. Rovnako všetci sme sa učili fyzikálne zákony a tie hovoria, že nemožno získať niečo z ničoho. Mnoho storočný sen o Perpetuum mobile mnohých dokonca priviedol na žobrácku palicu a mnoho dokonca aj vysoko učených hláv strávilo roky svojho života bádaním okolo tohto priam mysteriózneho stroja. Spomeniem aspoň nám najznámejšieho Ján Amos Komenský (1592-1670) po ktorom je pomenovaná naša univerzita sa dlhé roky tiež tomu venoval. Ako azda každý mladý chalan priznám sa aj ja v mladosti vo veku 13 – 14 rokov som sa venoval myšlienke zostrojiť niečo také a dokonca som jeden spôsob vymyslel, uchvátený vlastnosťami magnetov som navrhol samohyb poháňaný práve silou magnetického poľa, pravdaže vzhľadom na vek, materiálne a iné možnosti nikdy nedošlo k zrealizovaniu a celé to zostalo len na papieri. Nadobudnuté (vnútené) vedomosti ma neskôr utvrdili v tom, že každý pokus by bol aj tak márny. Ale je to naozaj tak ? Prvé pochybnosti vo mne vzbudili maďarskí kolegovia ufológovia myslím v roku 1996, keď na kongrese v Bratislave prezentovali americký patent číslo 4 151 431. V ňom sa popisoval motor založený tiež na magnetickom poli. Rokmi vštepovaná nedôverčivosť k takýmto veciam mi nahovárala pochybnosti o pravosti patentnej listiny, veď papier znesie všetko. Prudký rozvoj internetu a hlavne prístupnosť k informáciám cezeň ma priviedlo na myšlienku “pohrabať” sa v databázach amerického patentného úradu. K môjmu veľkému prekvapeniu, nielenže som našiel ten patent ale množstvo, takpovediac desiatky ďalších, obdobných alebo súvisiacich. Potom som už začal plánovito prehrabávať internet a ku dnešnému dnu (rok 1999) som zhromaždil cca 200 MB dát len s tematikou voľnej energie. Ale vrátim sa do obdobia kedy to len vznikalo. V tom období som sa zoznámil s viacerými ľuďmi, (Poláček, Matúš a iní) ktorí sa tomu venovali už v tom období dlhšie. Začal som pochybovať ale ešte vždy som v tom hľadal skôr podvod. Spočiatku som bol osamelý, ale po dlhých rozhovoroch s viacerými ľuďmi v rámci asociácie ktorá medzitým vznikla sa pomaly začala vyčleňovať skupina praktikov, ktorých vec zaujala na toľko že sme dospeli k rozhodnutiu postupne overiť všetky dostupné informácie. Jadro tvorili Dodo, Miro, Bzučo, Mišo, Štefi a Peter. Každý prispel ako vedel, niekto myšlienkou, niekto materiálom alebo aspoň morálnou podporou. Prvé úspechy nás samozrejme povzbudili k ďalšej aktivite ale keďže by sme radi celu vec spopularizovali aby sa prelomilo to informačne tabu ktoré panuje u nás, pripravili sme sériu prednášok a rovnako aj cestou týchto stránok chceme nadobudnuté skúsenosti predostrieť, nech si každý môže utvoriť sám svoj názor na vec. Postupne tu teda uverejňujeme texty, fotografie, nákresy poprípade aj mov-y a kľudne nám môžete ešte písať svoje otázky ak niečomu nebudete rozumieť.

Jednotlivé projekty

SMOT

Prvý SMOT som ešte konštruoval sám, ale druhú verziu a kaskádu už za morálneho prispenia ostatných.

MagMotor

Idea tohto magnetického motoru vykryštalizovala v mojej hlave popri experimentovaní so SMOTom. Materiálne sa na jeho konštrukcii podieľali viacerí.

MEG

Replikovanie tohto prístroja zostalo najviac na mojich ramenách, lebo ako jediný som mal elektronické vzdelanie a navíjačku ako aj sústruh k dispozícii.

Kelvin

Lord Kelvin, (1824—1907) - Škótsky fyzik vlastným menom William Thomson objavil zaujímavý elektrostatický generátor, ktorý nazval „kondenzátor na vodné kvapky“. Pokus o replikáciu bol duševným dielom viacerých, prakticky mojím.

Water Fuel

Bol jeden z mála projektov na ktorom som sa podieľal len teoreticky.

Thestatica

Toto je projekt ktorý nieje ukončený a trvá už od roku 2002-3.

CEG

Projekt ktorý v priebehu ukázal že ide o dva nezávislé princípy.

Tesla Coil

Velmi zaujimavý projekt, s Teslovou prácou som sa prvý krát stretol už koncom roku 1974. Potom štúdium jeho práce od roku 1996, teda od získania prístupu na internet. Teraz od leta 2007 práca na budovaní nie síce moc veľkom ale funkčne skutočnom TC.

Iné

Okrem toho niekoľko menších projektov ako Lifter, Adams a iných a hlavne množstvo ešte len naplánovaných.

WUMa.


This page is copyright (c) 1996
-2014
www.aufob.org

Komentáre

Žiadny komentár ešte nebol pridaný. Buďte prvý kto pridá komentár.

Pridať komentár

Pre pridanie komentára musíte byť prihlásený.

Hodnotenia

Musíte byť zaregistrovaný, aby ste mohli hodnotiť.

Prosím prihláste, alebo sa zaregistrujte.

Zatial nikto neohodnotil tento príspevok.
Vygenerované za: 0,04 sekúnd
1,327,100 návštev