Prihlásenie

Meno

Heslo



Nie ste užívateľom?
Kliknite sem
a zaregistrujte sa.

Zabudli ste heslo?
Pre získanie nového
Kliknite sem.

Mailing list

Meniny


Dnes má sviatok

Nový Web ?

Potrebujete nový Web ?

Aj my bežíme pod nimi !!!

Dlhé roky a maximálna spokojnosť

Hierarchia článkov

Prípady Sk

Vítajte na stránke prípady SK

 

Našli ste kruhy alebo iné útvary v obilí ? Asociácia UFO Bádateľov Vás odmení za každý oznámený nález malým prezentom. Je to anomálny jav opakujúci sa už celé desaťročia, prispejte aj Vy k jeho objasneniu. Napíšte na náš e-mail !!!

 

Leto kruhov v pšenici na trnavskej tabuli 1998

Séria výskytu kruhov v obilí v našom regióne bola sprevádzaná zároveň pozorovaním rôznych objektov.

Prvé kruhy sa objavili okolo 19.mája (presný termín sa nedá zistiť) v obci Bučany, časť Pažiť. Mali tvar kruhov resp. prstencov o rozmeroch 33 a 10 m a boli vzájomne prepojené. Nachádzali sa v pšeničnom poli a obilie bolo uložené v smere hodinových ručičiek. Tento piktogram vznikol pravdepodobne v čase, keď nad spomínanou časťou obce pozorovali pracovníčky plynární veľký svetelný objekt bielej až žltej farby.

Pracovníci miestneho PD nevedeli vysvetliť, ako spomínaný piktogram vznikol. O pravosti piktogramu je vždy možné vysloviť pochybnosti, ale je takmer nemožné takýto obrazec za jednu noc vytvoriť, aby vás v blízkosti obydlí nikto nevidel. V objektoch neboli zistené žiadne stopy a neboli zistené ani nijaké mechanické pomôcky alebo označené stredy kruhov. Táto skutočnosť bola konštatovaná aj v ďalších dvoch oblastiach výskytu piktogramov v okolí Trnavy.

Ďalšie kruhy sa objavili 6.6.1998 pri obci Cífer asi 8 km za Trnavou smerom na Bratislavu. V pšeničnom poli boli vytvorené opäť dva kruhy, jeden o priemere 36 m a druhý 12,5 m. Obilie bolo stočené v smere hodinových ručičiek. Prstence boli uložené na nízkej vyvýšenine asi 250 m od cesty na Bratislavu. Aj počas vzniku týchto kruhov boli pozorované svetelné objekty v obci Slovenská Nová Ves - dvakrát okolo polnoci a v obci Cífer o 13.15 hod. bol pozorovaný objekt polmesiacového tvaru svietiaceho bledomodro, ktorý sa bezhlučne pohyboval nad dedinou a náhle veľkou rýchlosťou odletel. V tomto období boli pozorované neznáme objekty nad ulicou Linčianska a časťou Vodáreň v Trnave.

Ďalšie kruhy sa objavili opäť v obci Bučany a to pri železničnej trati medzi Leopoldovom a Trnavou. Teraz bolo vidieť tri kruhy, ktoré sa objavili 18.6.1998. Opäť na pšeničnom poli, ako tomu bolo v predchádzajúcich prípadoch. Kruhy boli vzdialené od predošlých asi kilometer na juh. Najväčší kruh mal 33 m a najmenší 6,3 m. Kruhy nevykazovali žiadnu radiáciu. Bola zaznamenaná len 20 až 40 stupňová odchýlka strelky buzoly, čo mohlo byť však spôsobené aj miestnou anomáliu.

Pri vyhodnocovaní sme vyslovili domnienku, že piktogramy je potrebné čítať trojrozmerne. Tvorené musia byť VF vlnami a toto je možné len v nejakom elektrolite, teda vo vlhkom prostredí, nie v suchom obilí.

Ďalšími naväzujúcimi hláseniami sú pozorovania z obce Šúrovce. Dňa 27.5.1998 o 21.00 hod. preletela nehlučne guľa neónovej farby smerom J.Buhunice - Sereď. O deň neskôr o 20.00 hod. od juhu na západ asi 200 m nad zemou diskovité teleso preletelo akoby v opare a bezhlučne. Svietiace červenou, bielou a modrozelenou farbou.

Dňa 18.6.1998 o 23.00 hod. preletela veľká neónová guľa smerom od J.Bohuníc na Sereď. Na tieto hlásenia naväzovali i telefonické oznamy z Kremnice a N.Zámkov.

Dňa 30.6.1998 v čase od 20.55 - 20.59 hod. pozorovali v Trnave na sídlisku Družba objekt v tvare oblaku. Neskoršie sa objekt zmenil na elipsovitý objekt. Na povrchu objektu pozorovali záblesky. Objekt sa zmenil na guličku asi vo veľkosti pinpongovej loptičky a po čase sa gulička zväčšila a veľkou rýchlosťou zmizla smerom J.Bohunice - Bratislava. Objekt sa pohyboval nehlučne. Pozorovatelia vylúčili akýkoľvek pozemský objekt. Z objektu vychádzali svetelné lúče. Jeden lúč modrej farby osvetľoval priestor pod sebou.

Je viacero neoverených správ, ale na tieto ťažko reagovať.

Telefonicky nám oznámila p.Žatkuliaková zo Svrčinovca pri Čadci vznik jedného kruhu, ktorý sa objavil asi dva km na západ od ich domu na kopci Formanec. Kruh je veľký 18,5 m. Po celej ploche je obilie uložené v protismere hodinových ručičiek. Predpokladaný vznik kruhu je v noci z 27.6.1998 na 28.6.1998.

Záverom možno konštatovať, že leto kruhov v trnavskej rovine bolo bohaté, až príliš. Nechceme mistifikovať tieto pozorovania. Našou snahou je pomôcť pri riešení tohoto fenoménu. Škoda, že naša vedecká obec sa k týmto úkazom stavia chrbtom, alebo snaď len naoko.

Karlík Miroslav, UFO klub Trnava.

Bratislavske kruhy 1996

Bratislavské kruhy v obilí vznikli z 5. na 6. Júla 1996 medzi druhou a treťou hodinou za sychravého počasia. Obrazec sa skladal z dvoch kruhov, väčšieho a menšieho spojených cestičkou. Veľký kruh lemoval sústredný prstenec so šírkou 1 m. Priemer malého kruhu 9 m a veľkého 12,4 m, dĺžka spojovacej cestičky 17 m. Celkom obrazec meral 40,4 m. Spojovacia cestička neviedla stredmi kruhov /akoby logicky vyplývalo pri vzniku pomocou vytýčenia s tyčou/ ale mimo s odchýlkou 0,6 m na západ. Orientovaný bol z juhovýchodu na severozápad a požitá buzola nenaznačovala žiadne magnetické anomálie. Taktiež rádiometer nenameral zvýšenú rádioaktivitu, práve naopak oproti okoliu zníženú o cca o 30 %.

Podľa nášho prieskumu obrazec vykazoval znaky nechcem povedať pravosti ale v každom prípade také, ktoré nemohla spôsobiť ľudská noha. Pozri obrazovú prílohu. Samozrejme v tesnom okolí postupne začali vznikať rôzne pokusy “vyšliapať” nové kruhy ale tie napriek tomu, že vznikali za plného dňa boli na prvý pohľad iné.

Napriek tomu, že viacero ľudí sa cítilo kompetentných vyjadriť sa k vzniku obrazca, napríklad renomovaný vedec - astronóm, ktorého si ako astronóma veľmi vážim a ktorý obrazec ohodnotil ako jednoznačne podvrh sa na druhej strane vôbec netajil tým, že sa vôbec neunúval ísť na “miesto činu” tak posúdenie pravosti necháme na úsudku každého z vás.

Na záver len taká otázka do pléna “ možno robiť vedu len od katedry ?

WUMa.

Pohľad od malého kruhu k velkému.

Detail na už rozdupané obilie (fotené pár dní po vzniku)

Takto nieje možné ohnúť suché obilie !!!>

Maximálne takto zlomiť ...

 

This page is copyright (c) 1997-2014
www.aufob.org

Komentáre

Žiadny komentár ešte nebol pridaný. Buďte prvý kto pridá komentár.

Pridať komentár

Pre pridanie komentára musíte byť prihlásený.

Hodnotenia

Musíte byť zaregistrovaný, aby ste mohli hodnotiť.

Prosím prihláste, alebo sa zaregistrujte.

Zatial nikto neohodnotil tento príspevok.
Vygenerované za: 0,04 sekúnd
1,327,084 návštev