Prihlásenie

Meno

Heslo



Nie ste užívateľom?
Kliknite sem
a zaregistrujte sa.

Zabudli ste heslo?
Pre získanie nového
Kliknite sem.

Mailing list

Meniny


Dnes má sviatok

Nový Web ?

Potrebujete nový Web ?

Aj my bežíme pod nimi !!!

Dlhé roky a maximálna spokojnosť

Hierarchia článkov

Soslan

UFO alebo mimozemské kozmické lode v legendách o Soslanovi.

Ahojte, pozdravujem všetkých priaznivcov ufológie a iných paranormálnych javov a záhad. Chcem vás upozorniť na jeden môj celkom zaujímavý objav. V roku 2005 som iba tak náhodou listoval v detskej knižke Mýty a legendy. Európa. Legendy a mýty ma už dlho fascinujú, lebo si myslím a to určite nie len ja, že až tak veľa vecí v nich nie je vymyslených. Skôr naopak. V spomínanej knižke som našiel starú Kaukazskú legendu o Soslanovi a už v samotnom názve som našiel zmienku o akomsi „Mysliacom kolese“. Okamžite som spozornel a čítal som to ďalej až do konca. S prekvapením som zistil, že to mysliace koleso bol pravdepodobne neidentifikovaný lietajúci objekt, čiže UFO, ktoré bolo riadené umelou inteligenciou. A nie len jedno UFO sa v tejto legende spomína, lebo to Mysliace koleso pochádzalo z akejsi materskej lode, ktorá sa tam popisuje ako „obludný mysliaci stroj“, ktorý bol schovaný v búrkových mračnách, ktorými sa pravdepodobne maskoval. Keďže aj tento obludný stroj bol mysliaci, tak môžeme predpokladať, že aj táto materská loď bola riadená počítačom s umelou inteligenciou. Ďalej sa v tejto legende o Soslanovi píše aj o akomsi mečovom technickom mechanizme, na ktorom sa meče krútili podobne ako listy ventilátora. A aj o akejsi psychotronickej helme, s ktorou sa dali na diaľku čítať myšlienky je tam zmienka. O takýchto podobných psychotronických helmách som už v legendách, mýtoch a bájkach, hlavne v Gréckych čítal viac krát. A nie len myšlienky vedeli čítať ale vedeli napríklad zabezpečiť aj neviditeľnosť jej nositeľa zvládali aj iné zaujímavé funkcie. Celý príbeh som z knihy prepísal na počítači, nebolo to dlhé, takže to nebol žiadny problém. Tie zaujímavé pasáže som hrubšie zvýraznil. Červenou farbou som zvýraznil to najzaujímavejšie. Nech sa páči tu je spomínaný príbeh o Soslanovi a Mysliacom kolese:

Soslan a Mysliace koleso.

Kaukaz.

Prenikavý krik na okamih prehlušil hučanie vody v rieke, bol to krik novorodenca, ktorého tajomný kováč ponáral do čiernych vĺn. Tok bol ako zvyčajne taký prudký, že odnášal všetko, čo sa doňho odvážilo, ale mladého Soslana držali za pravé koleno kováčove kliešte a kúpal sa v tomto prúde kypiacej vody. Tak sa stal nezraniteľným...

Soslan rástol bez problémov, ale vynikal nad inými deťmi svojho kmeňa; mal schopnosť vyvolať hrozné mrazy alebo pálivé horúčavy, hustú hmlu a sneženie. Na svoje šestnáste narodeniny dostal do daru prekrásneho nezraniteľného koňa, rýchlejšieho ako leopard.

Medzi najzúrivejších nepriateľov národov Kaukazu patril diabolský Emanez, obluda s hlavou titána a hadím chvostom. raz večer Emanez využil nepozornosť a ukradol obilie, ktoré si ľudia chránili ako oko v hlave v medenej sýpke. Bola to katastrofa: znamenalo to hlad a biedu na budúcu jar! Soslan zistil, že obluda žije za horami, skadiaľ slnko vychádza. Popohnal svojho zázračného koňa do rýchleho cvalu, prešiel sedemsto riek, tri moria a potom sedem oceánov, až napokon našiel Emanezovu pevnosť... Vchod do pevnosti chránili meče, ktorých čepele sa neustále krútili (mečový ventilátor), ale Soslan prešiel pomedzi ne tak rýchlo, že ho čepele nestihli zasiahnuť!

Mladé dievča, ktoré obluda zajala, bolo samotné v tmavom brlohu: bola to dcéra Slnka. Povedala Soslanovi, že obluda už zasieva semä na poli. Soslan ihneď vyvolal strašný mráz, a tak zabránil Emanezovi zapraviť osivo do zamrznutej zeme. Soslan vysadil mladú zajatkyňu na svojho koňa, popohnal ho do rýchleho cvalu, uchmatol v behu vrece s obilím a ako vietor uháňal preč. Emanez, celý zúrivý, naskočil na mocnú čiernu paripu, najrýchlejšiu na svete a pustil sa do prenasledovania. Emanez koňa šľahal a bodal ostrohami až do krvi. Vzdialenosť sa medzi dvomi jazdcami sa nebezpečne skracovala, ale čierny kôň veľmi trpel. A tak mu Soslanov kôň vraví: "Brat kôň, zbav sa toho tyranského pána! Nenechaj sa už bičovať! Osloboď sa!" Keď ho Emanez opäť udrel, čierny kôň urobil obrovský skok, ktorým vyhodil jazdca zo sedla a vyhodil ho tak vysoko k nebu, že sa dotkol hviezd. Emanez s revom padal dolu, ťažko dopadol na zem a explodoval. Soslan priniesol osivo svojmu ľudu. Ukázal mu tiež ako pestovať vinič a vyrábať víno, a potom sa oženil s dcérou Slnka.

Žiaľ, čoskoro sa však objavil nový protivník, obor vysoký ako strom, menom Syrdon. Ten vyzval Soslana na súboj. Soslan výzvu prijal, ale iba ak bude presne na poludnie tvárou k Slnku. V ostatnej chvíli Soslan odkryl vzácny slnečný talizman, ktorý nosil pod odevom, a tak Syrdona uprostred útoku oslepil a bez zľutovania ho zrazil k zemi.

Zdalo sa, že Syrdon už bol skrotený, ale jedného dňa si Soslan nasadil prekrásnu zlatú prilbu. Táto neobyčajná prilba v skutočnosti (telepaticky) prenášala všetky Soslanove myšlienky Syrdonovi. Týmto veľmi podlým úskokom sa Syrdon dozvedel, že Soslanov kôň je zraniteľný pod kopytami, a že sám Soslan je zraniteľný na pravom kolene, kde kováčove kliešte zanechali dve malé znamenia. Syrdon si tentoraz bol istý sám sebou, a tak vyvolal nový súboj. Podnietil jedného diabla z podsvetia, aby vystrelil šípy pod kopytá Soslanovho koňa. Kôň klesol na zem a jeho jazdec sa ocitol na vlastných nohách.

Syrdon uzavrel dohodu s obludným mysliacim strojom, ktorý žil uprostred búrkových mračien. Tento pekelný mechanizmus vyslal proti Soslanovi obrovské Mysliace koleso! Chvíľu krúžilo na nebi a potom zrazu zaútočilo. Soslan sa vyhol viacerým strašným úderom, ale Mysliace koleso poznalo jeho zraniteľné miesto a usilovalo sa ho zasiahnuť. Soslan musel ustupovať a začalo dlhé prenasledovanie. Rýchlo ako vietor naňho koleso bez ustania dorážalo. Napokon koleso mocne zasiahlo Soslanovo pravé koleno. Na mieste padol a ponechali ho tam, pretože si mysleli, že je mŕtvy. Prišiel večer a ľud Soslana s úctou umiestnil do podzemnej kobky na svahu vysokej hory. Tam hrdina doteraz odpočíva. Vždy na jar sa zobúdza a v horách Kaukazu opäť prebúdza k životu jeden prameň za druhým.

To bol úryvok z knihy Gilles Ragache: Mýty a legendy. Európa.
V roku 1992 vyšlo v Parížskom Hachette.
V roku 1994 z francúzštiny preložil doktor Jozef Drozd.
Text redakčne upravila Jana Hausnerová.
Vydalo nakladateľstvo Gemini, spoločnosť s ručeným obmedzením v Bratislave v roku 1994.
ISBN 80-7161-105-0
V roku 2005 úrivok zdigitalizoval Kybernaut.

Potom som o Soslanovi začal hľadať aj v iných knižkách a na internete nejaké ďalšie legendy. V knihách som nič zaujímavé nenašiel ale na jednej Českej webovej stránke som okrem iného našiel aj toto: „...Chtěl (Soslan) získat líbeznou princeznu Košer, která se pohybovala nad zemí v létající věži: Soslan ten vznášející se dům, jež Košer uměla řídit, zasáhl šípy. Sám však létající věž nezvládl....“ A máme tu ďalšie UFO. Alebo skôr mimozemskú kozmickú loď ? Tento predmet už neriadila umelá inteligencia ale nejaká princezná menom Košer. S touto Košer by som sa veľmi rád porozprával, lebo mám pocit, že nepochádzala z tejto našej planéty alebo prípadne z toho času. Aj to, že tú vec nevedel riadiť pozemskejší Soslan naznačuje, že to videl asi prvý krát v živote a je logické, že nevedel ako sa to riadi a kde to má nejaké ovládacie prvky. Aj iné zarážajúce a zaujímavé veci sa tam v legendách o Soslanovi píšu, tu je odkaz na ten článok: http://www.ikarie.cz/clanek/soslan-bojovnici-ze-ztracenych-pribehu. Tak, a to je asi tak všetko, čo sa týka legiend o Soslanovi. Navštevovali nás vtedy mimozemšťania alebo možno aj ľudia z budúcnosti, to niet pochýb, aj v legendách a nie len o Soslanovi sa o nich píše. Váš Kybernaut.

Kybernaut z Aenstrie
aenstria@aufob.org


This page is copyright (c) 1996-2014
www.aufob.org

Komentáre

Žiadny komentár ešte nebol pridaný. Buďte prvý kto pridá komentár.

Pridať komentár

Pre pridanie komentára musíte byť prihlásený.

Hodnotenia

Musíte byť zaregistrovaný, aby ste mohli hodnotiť.

Prosím prihláste, alebo sa zaregistrujte.

Zatial nikto neohodnotil tento príspevok.
Vygenerované za: 0,04 sekúnd
1,326,947 návštev