Prihlásenie

Meno

Heslo



Nie ste užívateľom?
Kliknite sem
a zaregistrujte sa.

Zabudli ste heslo?
Pre získanie nového
Kliknite sem.

Mailing list

Meniny


Dnes má sviatok

Nový Web ?

Potrebujete nový Web ?

Aj my bežíme pod nimi !!!

Dlhé roky a maximálna spokojnosť

Kozárovce 2009

O piktograme v Kozárovciach

sa dozvedel náš člen Kybernaut v diskusii o piktograme v Tlmačoch-Lipník na internete. Najprv sme to nebrali vážne, také hlášky diskutujúcich bývajú väčšinou na úrovni pivných rečí v krčme ale keď dotyčný poslal fotku zostali sme doslova paf.

Klikni pre vetšie zobrazenie

Nádherný obrazec aký ešte na Slovensku nebol ! Nuž sme sa tam pri najbližšej možnej príležitosti v piatok 17.07.2009 vybrali traja, členovia asociácie Richard T. z Komárna, František P z Nových Zámkov a já . Našli sme to celkom ľahko, bolo to vidieť z cesty a okolie sme poznali z fotografie. Už z diaľky nám bolo jasné, že také niečo tu skrátka ešte nebolo. Keď sme vošli do piktogramu a uvedomili si jeho rozsiahlosť, len obísť to dookola trvalo niekoľko minút boli sme úplne vyvedení z miery. Pokladal som sa za starého ostrieľaného kozáka, prvé kruhy v obilí som videl ešte v minulom storočí v roku 1996 ale toto bolo niečo extra. Najprv sme si mysleli, že to ani nedokážeme zmerať a zakresliť. Nuž sme začali merať aspoň niektoré základné rozmery ale postupne sme nakoniec zmerali a zamerali všetko. Trvalo nám to síce skoro dve hodiny ale mali sme to. Meranie sťažovalo lietanie buzoly, stačilo ňou pohnúť o dvadsať centimetrov a ukazovala sever úplne inde aj o 90 stupňov. Pri jednej časti, ktorú sme merali poslednú a pracovne nazvali vlny som mal taký divný pocit, nepravidelné rozmery, trochu kostrbaté ale už som bol a vlastne všetci sme boli takí dehydrovaní, unavení, rozpálení, po celý čas na nás pálilo poludňajšie slnko a čakala nás ešte cesta za ďalším nálezom kruhov v Hliníku, nuž sme to nechali tak.

Klikni pre vetšie zobrazenie

Keď sme neskôr od pána Karlíka. z Trnavy získali letecké snímky bol mi ten divný pocit zrazu úplne jasný, časť s názvom vlny tam jednoducho nepasovala, kvalitou rozmermi, ničím !!!

Klikni pre vetšie zobrazenie

Chcel som však svoje už celkom jasné podozrenie podoprieť nejakými konkrétnymi dôkazmi, nuž 30.07.2009 sme sa tam vybrali opäť. Tento krát len dvaja Richard T. z Komárna a ja. Ovos už bol zožatý, čo nám umožňovalo volný pohyb ale ešte stále to bolo krásne vidieť od cesty.

Klikni pre vetšie zobrazenie

Pozorne som sledoval rozdiel medzi ukladaním obilia vo vlnách a ostatnom obrazci. A veru bol jasne viditeľný. Vo vlnách klasy ležali na povrchu, naproti tomu v ostatných častiach obrazca boli rovnomerne prepletené v štruktúre. Je to vidieť aj na fotkách.

Klikni pre vetšie zobrazenie

Klikni pre vetšie zobrazenie

Rovnako vo vlnách tak ako je vlastne vidieť aj na snímkach z vrtulníka nieje okraj oblúku hladký ale kostrbatý. Dokonca ešte aj výska zlomenia stebiel je iná, v obrazci sa jedná o viac menej vyvrátenie alebo zlomenie tesne u zemi, naproti tomu vo vlnách vo výške 4 až 5 centimetrov.

Pre tých, čo pochybujú o pravosti aj ostatného obrazca, mám niekoľko faktov.

1.) Magnetická anomália za tie dva týždne poklesla z plus mínus 90 stupňov na plus mínus 5 až 10 stupňov.

2.) Klíčivosť odobratých vzoriek v obrazci bola iná o 5 až desať percent oproti klíčivosti referenčných vzoriek odobratých mimo obrazca.

3.) Najpresvedčivejší fakt rast vyklíčeného obilia viď fotografia !!!

Klikni pre vetšie zobrazenie

WUMa.




This page is copyright (c) 1996
-2014
www.aufob.org


Komentáre

Žiadny komentár ešte nebol pridaný. Buďte prvý kto pridá komentár.

Pridať komentár

Pre pridanie komentára musíte byť prihlásený.

Hodnotenia

Musíte byť zaregistrovaný, aby ste mohli hodnotiť.

Prosím prihláste, alebo sa zaregistrujte.

Zatial nikto neohodnotil tento príspevok.
Vygenerované za: 0,07 sekúnd
1,327,054 návštev